Miten sisustaa pieni tila?

Kun tilaa on rajoitetusti, upean, neutraalin sisustuksen luominen ei ole aina helppoa, varsinkin jos halutaan puhdasta ja esteettistä lopputulosta. Haaste on kuitenkin aina hyväksi ja onnistunut lopputulos vaatii myös nokkeluutta, sekä mielikuvitusta. Pienen tilan sisustaminen voi olla myös paljon hauskempaa, kuin suuren tilan, sillä huonekaluihin voidaan käyttää enemmän rahaa, kun niitä ei tarvita yhtä paljon. Esimerkiksi pienessä keittiössä marmorin käyttäminen on kohtuullista, koska sitä tarvitaan vain hiukan. Hieno tapetti taas ei vie kukkaroa täysin tyhjäksi, koska päällystettävää seinää on niin vähän. Ideana onkin yhdistää sisustus sellaiseksi, että se on tyylikästä, mutta käytännöllistä. Asunnot muuttuvat aina vain pienemmäksi ja jokaisen sisustajan on voitava vastata tähän haasteeseen.

Kartoita huone

Ennen kuin aletaan itkemään tilan pienuutta, tulee se kartoittaa, jotta nähdään realistinen arvio käytössä olevasta pohjasta. Pieni alue vaatii luovuutta, mutta omasta tyylistä ei tule tinkiä. Pienen asunnon suhteen kannattaa myös miettiä eri huoneiden käyttötarkoituksia ja sitä, minkälaisia hetkiä huoneessa halutaan luoda. Pieni tila ei tarkoita sitä, ettei sisustamaan pääsisi, sillä dramaattisen hetken voi luoda vaikka värien avulla. Liikuteltavat huonekalut ja monikäyttöiset tavarat ovat paras tapa saada kaikki irti pienestä tilasta, luopumatta mukavuudesta.

Pidä tietyt säännöt mielessä

>Kun luovuus on valloillaan ja ideoita suorastaan tulvii, on aika miettiä runkoa sisustukselle. Ensin tulee priorisoida kaikki ne asiat, mitä oikeasti tarvitaan ja valitsemalla monikäyttöisiä huonekaluja saadaan tilasta siistimpi. Mikäli huonekalujen tai koristeiden joukosta löytyy sellaisia, jotka ainoastaan vievät tilaa, kannattaa niistä hankkiutua eroon. Keskittyminen tulee kohdistaa niihin esineisiin, jotka kertovat tarinan ja auttavat tuomaan omaa tyyliä ilmi.

Tyylistä ei luovuta

Nykyään on olemassa niin monia mahdollisuuksia sisustamiselle, ettei tyylistä tule tinkiä. Asunnon koko ei tarkoita sitä, että laatu tai tyylikkyys kärsisi ja minkä tahansa kokoiseen asuntoon löytyy käteviä ratkaisuja. Omaa tunnelmaa voidaan luoda huonekaluilla, joita voidaan muokata tai kustomoida ja näin saadaan tilasta mahdollisimman paljon hyödynnettyä. Jokaista huonekalua hankkiessa tulee miettiä tarkkaan, miten se sopii tyyliin ja mikä sen tarkoitus on, jolloin huoneesta ei tule sotkuista.

Pysy neutraalin rajalla

Jotta pieni tila tuntuu valoisalta ja raikkaalta, kannattaa pysyä neutraaleissa väreissä. Kaikki klassisesta valkoisesta dramaattisen kalkin väreihin ovat sallittuja, kunhan ne sopivat tyyliin. Kun maaleissa ja isoissa huonekaluissa käytetään neutraaleja värejä, voidaan väriä tuoda esimerkiksi verhoilla ja tyynyillä. Ennen maalin valitsemista kannattaa kokeilla erilaisia vaihtoehtoja ja testata, miltä ne näyttävät oman tilan valaistuksessa, sillä se tulee vaikuttamaan värimaailmaan vahvasti.