Miten täyttää isot seinätilat?

Isot paljaat seinät voivat olla haaste pienellä budjetilla. Esimerkiksi maalaukset muuttuvat hyvin kalliiksi, sitä mukaa mitä suurempaa teosta on tiedossa. Useammat pienet taideteokset taas vaativat kuukausien keräilyä ja huonosti toteutettuna voivat tehdä huoneesta sotkuisen tuntuisen. Jos ei olla alan asiantuntijoita, eikä voida käyttää rahaa suunnittelijan palkkaamiseen, voidaan miettiä muutamaa luovaa tapaa hyödyntää seinätila.

  • Japaninpaperi kuviot ovat mainio tapa luoda yksilöllistä taidetta seinille, varsinkin jos asutaan vuokralla, eikä seinien maalaaminen tai tapetointi ole sallittua. Erilaiset värit ja kuviot tuovat esille juuri omaa tyyliä ja paperit on helppo vaihtaa uusiin, kun halutaan muuttaa tunnelmaa.
  • Tyylikkäät kyntteliköt ovat hyvä tapa muuttaa pienempikin tila elegantiksi. Koristeluja ja kaiverruksia sisältävät kyntteliköt voivat tuoda loistetta muuten tylsään seinään ja tietenkin valoa koko huoneeseen.
  • Keittiöön voidaan lisätä taidetta useiden erilaisten kuvien avulla ja nämä voidaan vaikka tulostaa netistä. Yksinkertaiset kehykset ovat usein parhaat ja kun niitä ripustetaan eri korkeuksille, saadaan miellyttävä lopputulos aikaan.
  • Pop art tyyppistä tyyliä on helppo mukailla, esimerkiksi käyttämällä silkkipaino taideteoksia. Näitä voidaan tehdä itse ja yksinkertaisesti toteutettu taideteos antaa hauskan sävyn mille tahansa huoneelle.
  • Jopa suodatinpussien avulla voidaan saada aikaan taidetta ja tähän on varmaan jokaisella varaa. Jokapäiväisiä tarvikkeita hyödyntäen voidaan luoda dramaattisia taideteoksia, ihan oman mielen mukaan. Suodatinpusseista voidaan vaikka tehdä kukkia, jotka valtaavat koko ruokatilan seinän.
  • Kehystetyt kartat ovat sekä hauska, että edullinen tapa täyttää seinätila. Kartta voidaan jakaa useampiin pieniin kehyksiin, jotka ripustetaan lähekkäin ja tämä tuo myös aivoille virikettä. Tietenkin kartan voi valita omien mielihalujen mukaan, esimerkiksi suosikki matkakohteesta, tai vaikka omasta kotikylästä.
  • Maalaistunnelmaa saadaan aikaan vanhanaikaisilla koreilla, joita voidaan yhtä hyvin ripustaa seinille. Kirpputoreilta löytyy usein vanhaa tavaraa, millä saadaan esimerkiksi moderniin asuntoon hauskoja yksityiskohtia, mitä ei varmasti löydy keneltäkään muulta!