Miten päästä eroon roinasta?

Mikään ei ole parempaa, kuin palata siistiin kotiin pitkän työpäivän jälkeen. Vaikka tuntien luuttuaminen, lakaiseminen ja imuroiminen ei ole aina mukavinta hommaa, tai edes mahdollista kiireen parissa, voidaan asuntoon saada siisti ilmapiiri muutamalla niksillä. Roinaa voidaan vähentää, tilaa vapauttaa ja tavaroita organisoida muutamalla sisustuselementillä ja tarkasti asetetuilla tavaroilla.

  • 1. Huonekalut ylös maantasalta

Kun sohva ja muut isot huonekalut ovat suoraan lattian rajassa, ne voivat vaikuttaa järkälemäisiltä ja rikkoa huoneen tunnelman. Kannattaa siis valita sellaisia huonekaluja, joissa on jalat tukemassa ja näin saadaan huone avautumaan uudella tavalla.

  • 2. Taide on huonekalujen kanssa linjassa

Vaikka usein halutaan taideteosten olevan linjassa huonekalujen kanssa, saa tämä helposti sotkuisen tunnelman aikaan. Taulut kannattaa aina sijoittaa keskelle seinää ja koko huoneen kokonaisuus tulee huomioida.

  • 3. Järjestele näkyvillä olevat tavarat

Vaikka on lähes mahdotonta olla keräämättä muutamia turhia esineitä vuosien varrelta, tulee niiden esittely olla mietitty tarkkaan. Kirjat voidaan kasata mietityllä tavalla ja jos jotain halutaan laittaa esille, tulee sille löytyä tilaa. Näyttävien koristeiden vaihtaminen on helppo tapa tuoda huoneeseen uutta tunnelmaa.

  • 4. Vältä liian paksuja kankaita

Vaikka paksut viltit voivat olla mukavia, voi raskas materiaali tehdä hienoimmastakin sängystä sotkuisen näköisen. Sen sijaan päiväpeitto kannattaa vaihtaa kevyeen, raikkaaseen vaihtoehtoon, jolloin makuuhuone näyttää heti hotellin tasoiselta.