Kasveilla trooppista tunnelmaa kylpyhuoneeseen

Vaikka kauniisti laatoitettu kylpyhuone on jokaiselle ilo, kaikilla ei kuitenkaan ole varaa hienoihin kylpyammeisiin, jotka muuttavat tilan melkein kylpyläksi. Uusimpiin sisustus trendeihin kuuluu kuitenkin halvat niksit, joilla kylpyhuoneesta saadaan sekä miellyttävä, että raikas. Kylpyhuoneen kasvit ovatkin tulleet jäädäkseen. Kannattaa miettiä tarkkaan, minkälaisia kasveja käyttää, sillä huoneen valotus ja tila tulee ratkaisemaan sen pärjäämisen. Kosteus on myös suuri tekijä kylpyhuoneessa, sillä trooppiset kasvit kukoistavat tässä ympäristössä. Muuta siis kylpyhuone matkaksi tropiikkiin, johon voidaan aina sukeltaa.

Saniaiset

Saniaiset pärjäävät hyvin tilassa, jossa ne saavat epäsuoraa valoa ja kosteus puolestaan saa ne kukoistamaan. Ne eivät kuitenkaan ole aina helppohoitoisimpia kasveja, joten kannattaa pitää silmällä sitä, miten saniainen kasvaa ja missä kunnossa se on.

Tillandsiat

Tillandsiat ovat erittäin helppohoitoisia ja tarvitsevat vain ripauksen vettä, muutaman päivän välein. Mikäli tämä tuntuu haastavalta, voidaan niitä liottaa vedessä 30 minuutin ajan muutaman kerran viikossa ja kasvit pärjäävät hyvin. Näillä monimuotoisilla kasveilla saadaan kylpyhuoneesta upean näköinen.

Traakkipuut

Traakkipuut ovat trooppisia, palmujen tapaisia kasveja, joita löytyy useissa eri koossa ja väreissä. Ne viihtyvät sekä hämärämmissä tiloissa, että paikoissa joihin tulee epäsuoraa valoa. Toisin kuin sanijaiset, ne tarvitsevat huomattavasti vähemmän kastelua, joten ne käyvät myös heikomman viherpeukalon talouteen.

Kultaköynnös

Nämä riippuvat kasvit ovat hyvin lehteviä ja sopivat kosteeseen ympäristöön, minkä takia kylpyhuone voi olla mainio sijainti niille. Kastelu onnistuu kerran viikossa ja ne tuovat heti raikkaampaa ilmaa.

Ananaskasvit

Mikäli halutaan värikkäämpää, mielenkiintoisempaa valikoimaa, voidaan tutkia ananaskasvien ryhmää. Nämä ovat trooppisia kasveja ja pärjäävät hyvin tiloissa, joissa on vähän vloa ja paljon kosteutta. Sen takia kylpyhuone on niille ominaisempia paikkoja.

Kaikkien kasvien kohdalla on huolehdittava siitä, että ne saavat tarpeeksi vettä, mutta myös siitä, ettei niitä kastella liikaa. Parhaiten kasvin tarpeet selviävät tarkkailemalla sitä. Multaa voidaan kokeilla sormella ja mikäli se on kostea, ei kasvi tarvitse lisää vettä ja seuraava tarkastus tulee tehdä muutaman päivän päästä. Jos taas pinta tuntuu kuivalta, on aika huolehtia nesteytyksestä. Kun kasveista pidetään huolta, on kylpyhuone entistä viihtyisämpi paikka ja esimerkiksi rennot kylvyt saadaan nostettua täysin uudelle tasolle. Internetistä saa paljon inspiraatiota, kun etsitään omaan asuntoon sopivia kasveja ja jos tilaa on vähän, kannattaa hyödyntää riippuvat vaihtoehdot, tai pienemmät kasvit. Suurissa kylpyhuoneissa mahdollisuudet ovat rajattomat ja tila voidaan muuttaa melkein kokonaan trooppiseksi paratiisiksi. Mielikuvitusta käyttämällä jokainen kylpyhuone on toistaan viihtyisämpi ja kasvi on varmasti muutaman kympin panostuksen arvoinen sijoitus.