Tyylikästä lukemista, pienessäkin kämpässä

Kirjojen keräileminen on useille henkilöille tärkeä asia, mutta kuten ahkerat lukijat tietävät, tästä seuraa usein sotkuinen lopputulos. Yksinäinen kirja muuttuu nopeasti kasoiksi kirjoja, jotka muuttuvat epävakaasti huojuviksi torneiksi. Tämä on totta varsinkin niiden lukijoiden kohdalla, joilla on kirjoja enemmän kuin neliöitä asunnossa. Ratkaisuna voidaan käyttää tyylikkäitä niksejä ja nerokkaita säilytysjärjestelmiä, joilla kodin kirjasto pysyy siistinä. Tästä listasta löytyy erilaisia säilytysjärjestelmiä sekä pieniin, että suuriin tiloihin. Järjestämällä kodin kirjat uudestaan, saadaan harrastukseen takaisin sen rento tunnelma, mitä kipeästi tarvitaan arjen keskellä.

Koristele hillitysti

Mikäli asunnosta löytyy valmiiksi seinään rakennettu kirjahylly, voi kirjojen asettamisessa käyttää mielikuvitusta. Kirjoja voidaan eritellä tyylikkäiden kirjapainojen avulla ja koko kirjahyllyyn voidaan tuoda mielenkiintoisia piirteitä valokuvien ja metallisten koristeiden avulla. Jo näillä pienillä silauksilla kirjahylly näyttää entistä paremmalta ja siihen saadaan oman tyylin tuntua.

Lattiasta kattoon tilan hyödyntäminen

Siinä vaiheessa kun tila on loppunut sekä olohuoneesta, että makuuhuoneesta, on aika kääntää katse keittiöön. Tämä voi olla täydellinen sijainti lopuille kirjoista ja vaikka yleensä sieltä ei kirjoja löydykään, voi se antaa keittiöön uutta tuntua ja tehdä siitä tyylikkään. Kirjoja voidaan piilottaa joko kaappeihin, tai esitellä avoimen kirjahyllyn avulla, mikä voi toimia myös tilan jakajana. Mikäli huoneessa on korkeat katot, kannattaa käyttää sellaisia hyllyköitä, jotka hyödyntävät koko tilan.

Pysy maan tasalla

Mikäli seinätilaa halutaan säästää vaikka taiteelle, tai ikkunat ovat vallanneet ne, voidaan valita maanläheisempi tapa varastoida kirjoja. Tähän soveltuu esimerkiksi sohvat, joissa on jo valmiiksi säilytystilaa, tai vaihtoehtoisesti matalat kaapit, joiden päälle voidaan asettaa pari tyynyä, lukunurkkauksen luomiseksi.

Leijuvaa tunnelmaa

Mikäli rennompi tunnelma on omaan makuun, mutta silti halutaan pitää asiat järjestyksessä, voivat huomaamattomat kirjahyllyt olla ratkaisu. Nämä pienet, kenkähyllyn tapaiset hyllyköt on helppo sijoittaa minne tahansa ja ne antavat elegantin vivahteen huoneeseen. Samalla saadaan tutun kirjatornin tuntua asuntoon, mutta kirjojen kaataminen ei onnistu yhtä helposti.

Lehtikorit käyttöön

Lehtikorien potentiaalia ei kannata unohtaa, sekä tyylikkyyden, että käytännöllisyyden takia. Tämä koskee varsinkin laiskempia ihmisiä, joille siivoaminen on lähinnä tavaroiden piilottamista, ennen vieraiden saapumista. Vaikka lehtikorit eivät todennäköisesti riitä yksinään kaikille kodin kirjoille, voi niihin säilöä lempikirjat ja tämän hetken lukukohteet. Samalla kirjat pysyvät helposti käden ulottuvilla.

Taide mukaan näkyvästi

Mikäli kirjastosta löytyy runsaasti raskasta luettavaa, kuten sanakirjoja, tietokirjoja ja lakikirjoja, voidaan tuoda väriä näkymään taiteen avulla. Jotta homma toimii, tulee saman tyylin jatkua koko kirjahyllyn mukaan, jolloin lopputulos on sekä tyylikäs, että stimuloiva.

Hyödynnä seinät

Joskus tila loppuu kesken, käytettiin sitten kuinka monta kirjahyllyä tahansa. Kun lattialta ei enää tilaa löydy, on aika lähteä asentamaan seinään kiinnitettäviä hyllyjä, joita voidaan sijoittaa melkein katonrajaan, tai vaikka sohvan yläpuolelle. Se saa usein myös olohuoneen tuntumaan suuremmalta ja järjestelmällisemmältä.

Käytä huonekalut uudestaan

Mikäli tila alkaa loppua kesken, tai rahat on tiukassa, voidaan hyödyntää olemassa olevia huonekaluja. Esimerkiksi yhden tuolin siirtäminen sängyn viereen antaa kätevän paikan sijoittaa kirjoja, joita iltaisin luetaan.