Uusimmat sisustustrendit

Kotiin halutaan tietenkin ajatonta tunnelmaa, mutta sisustusvalinnat eivät pysy ajankohtaisina loputtomiin. Vaikka yritettäisiin pysyä pois uusimpien trendien maailmasta, pääsevät ne silti vaikuttamaan mielipiteeseen ja päätöksiin. Aivan kuten vaatteidenkin kanssa, tämä ei ole aina huono idea, sillä sisustustrendit tuovat esille uusia ideoita, joilla omaa tyyliä tuodaan esille. Trendien kanssa tulee kuitenkin olla tarkkana ja käyttää niistä saatuja ideoita harkiten. Kannattaa panostaa niihin elementteihin, joiden kanssa tulee viihtymään todennäköisesti pidemmän aikaa, eikä kannata miettiä ainoastaan nykyisiä trendejä, vaan ennustaa tulevaan. Näin oma sisustus pysyy tuoreena pidempään. Tästä listasta löytyy nousussa olevat trendit!

Yksiväriset tilat

Elämään haetaan yhä useammin rauhaa ja yksinkertaisuutta, mikä näkyy myös sisustuksessa. Sama tunnelma on helppo saada aikaan pitämällä huone saman värin maailmassa, vaikkakin huoneen suunnitteleminen voi vaatia paljon kuria ja tarkkaa silmää. Tulevaisuudessa tullaan kuitenkin näkemään paljon huoneita, jotka on sisustettu täysin samaa väriä käyttäen.

Lamput huomion herättäjinä

Valkoiset, yksinkertaiset pöytälamput ovat historiaa. Uskaliaat kuviot ja mitä erikoisemmat lampunvarjostimet ovat kovassa nousussa ja niiden avulla saadaan helposti luotua kaunista, koristeellista ja tyylikästä tunnelmaa, mikä auttaa raikastamaan koko huoneen ilmapiiriä.

Kaarevat sohvat

Kaarevat sohvat tulevat korvaamaan perinteiset L muotoiset sohvat. Ne auttavat jakamaan huoneen kauniisti, näyttävät hyvältä joka kulmasta ja esimerkiksi muodostavat kauniin kaaren takan ympärille. Näitä sohvia voidaan hyödyntää myös huoneissa, joissa on kaarevat seinät. 1970-luvulta alkunsa saanut trendi lähtee taas uuteen kasvuun ja antaa mille tahansa tilalle tyyliä.

Abstrakti taide

Geometrinen abstrakti taide on tuomassa värit takaisin markkinoille, jännittävällä tavalla. Yhä enemmän kiinnostutaan vahvoista väreistä tämän taiteen parissa ja se tuo lähes mihin tahansa sisustukseen nykyaikaisen vivahteen.

Musta metalli ja pähkinäpuu

Messinki ja ruusukulta ovat vähitellen jäämässä kakkoseksi, kun markkinoille saapuu uusia huonekaluja, joissa näkyy vahvasti mustat, pronssiset sävyt ja tummat metallit. Puumaailman kohdalla valkaistut pähkinäpuut nousevat suosioon ja tammi jää taka-alalle.

Lattiat antavat oman vivahteen

Yhä useammat sisustajat ovat alkaneet keskittymään uniikkeihin lattioihin ja tämän takia esimerkiksi kalanruoto kuosi on alkanut näkymään vahvasti. Lattiaa sisustamalla voidaan luoda nopeasti ainutlaatuinen tila, mikä muuttaa tutun ympäristön täysin uudeksi. Tällä hetkellä voidaankin lattia päällystää useilla eri materiaaleilla ja kuvioilla, omaan makuun sopivaksi.

Tyylien yhdisteleminen

Enää ei ole niinkään suosittua pysyä vain yhden tyylin välissä, sillä minimalistiseen sisustukseen voidaan lisätä hurjan näyttäviä esineitä, joilla siitä saadaan sekä tyylikäs, että koristeellinen. Tämä voidaan toteuttaa vaikka erilaisilla hienoilla lampuilla, jotka tuovat mielenkiintoisen yksityiskohdan muuten minimalistiseen kokonaisuuteen.

Rohkeat värit isoissa huonekaluissa

Vaikka useimmat sisustussuunnittelijat suosittelevat pitämään suuret huonekalut hyvin neutraaleina, alkavat yhä useammat kodit astumaan säännön ulkopuolelle. Sohvissa ja tuoleissa aletaan suosimaan vahvoja ja räiskyviä värejä, mikä näkyykin uutena kasvavana trendinä.

Tee se itse trendi jatkuu

Yhä enemmän etsitään itse tehtyjä tuotteita ja huonekaluja. Näitä voi toteuttaa itse, tai tilata taiteilijan tekemänä omien ohjeiden mukaan. Trendi tulee näkymään myös vahvasti taiteen maailmassa, sekä tietenkin huonekaluissa, ja saa jokaiseen kotiin uniikkeja yksityiskohtia.